Skriv ut den här sidan

Rehab City Lidingö

Välkommen till Rehab City Lidingö

Vi finns på Högsätravägen 2 på Lidingö och erbjuder rehabilitering och behandling både på mottagning och i hemmet. Vi tar emot patienter med eller utan remiss. Med vår höga kompetens och ett nära samarbete med sjukhusen inom Stockholms län, husläkarmottagningar, hemtjänst, BVC, MVC, barn- och ungdomsmedicinsk mottagning m.fl. jobbar vi för att du ska få bästa möjliga vård. Vi handleder även studenter på uppdrag av Karolinska Institutet.

Mottagning

På mottagningen arbetar ett team av fysioterapeuter/sjukgymnaster, arbetsterapeuter, kiropraktor, dietister och logoped. Vi erbjuder rehabilitering samt behandling både individuellt och i grupp utifrån evidensbaserade metoder. Behandling läggs upp efter individuell behandlingsplan med tillgång till träning i välutrustat gym, stötvåg, akupunktur, TENS mm.

Hemrehabilitering

Våra hemrehabteam består av fysioterapeuter/sjukgymnaster, arbetsterapeuter och dietister som utför hembesök för dig som inte själv kan ta dig till mottagningen. Vi erbjuder rehabilitering i hemmet utifrån evidensbaserade metoder. Behandling läggs upp efter en individuell behandlingsplan. Vi hjälper också till med bland annat bedömning av hjälpmedelsbehov, bostadsanpassning och deltar i minnesutredningar. Våra dietister bistår bland annat med nutritionsbedömningar, kostråd samt förskrivning av kosttillskott.

Neuroteam

I vårt uppdrag ingår att hjälpa dig som är boende på Östermalm, Danderyd och Lidingö. Teamet består av fysioterapeuter/sjukgymnaster, arbetsterapeuter, logoped och kurator. Neuroteamet erbjuder rehabilitering för dig med stroke, TIA och andra neurologiska diagnoser. Remiss krävs. Rehabiliteringen består av funktionell träning/aktiviteter i vardagslivet, träning av språkförmågan med mål att skapa förutsättningar för ett självständigt och aktivt liv. 

Hitta till oss

Högsätravägen 2 i Lidingö, Plan 4 Zon C, Högsätrahuset.